БЪРЗО ТЪРСЕНЕ
Намерете Вашият покривен прозорец.
Изберете вида на вашия покрив:
Ширина:
Височина:
Търси
Блог

Видове стъклопакети Велукс

видове стъклопакети velux

Здравина на стъклопакета

При монтаж върху скатен покрив, всички покривни прозорци са пряко изложени на всякакви климатични въздействия. Ето защо, здравината и качеството на прозорците трябва да бъдат оптимални. Това важи с особена сила за стъклопакетите на покривните прозорци. ВЕЛУКС предлага широка гама стъклoпакети с цел задоволяване на всички Ваши изисквания и нужди.

Обикновен стъклопакет

Обикновеният стъклопакет е подходящ за места, които не изискват висока безопасност. Когато обикновеното стъкло се счупи, съществува опасност от падане на остри парчета стъкло.

Закален стъклопакет

Закаленият стъклопакет е подходящ за места, изискващи по-голяма безопасност и изложени на по – неблагоприятни климатични условия. При производствения процес се създава напрежение в стъклото, което повишава неговата устойчивост. Когато закаленото стъкло се счупи, то се раздробява на хиляди малки парчета които нямат остри ръбове и намалява риска от нараняване.

Ламиниран стъклопакет

Ламинираният стъклопакет е подходящ за места, изискващи по-голяма сигурност, шумоизолация и лична безопасност. Стъклопакетът е конструиран от два слоя стъкло, съединени от няколко слоя фолио, които се залепват към основното стъкло и не позволяват то да се разпадне в случай на счупване. Когато ламинираното стъкло се счупи, то не пада и рискът от нараняване е минимален.